18.5.2021 Meddelande
Pauligs inkubator, PINC, investerar i Carrot Revolution som grundat Carrot Kitchen, en pedagogisk och inspirerande matlagningsapp för barn. PINC leder rundan och främjar därmed en hälsosammare livsstil för nästa generation.


 

"Vårt syfte, For a life full of flavor, är det som inspirerar oss till att bygga en ny och hållbar matkultur, en kultur som är bra för både människa och planet. Det börjar såklart med våra barn och därför vill vi inspirera dem att göra hållbara, hälsosamma och goda val i köket", säger Juha Väre, finanschef på Paulig och medlem i PINC:s investeringskommitté.  

I dag ökar barnfetma runt om i världen på grund av ohälsosam kost och för lite grönsaker på tallriken. Forskning visar att barn som lagar mat blir inspirerade att också äta nyttig mat, en vana som tenderar att stanna kvar ända upp i vuxen ålder*. 

"På Paulig strävar vi efter att göra det enklare och roligare att laga mat varje dag", säger Marika King, chef för PINC. "Carrot Kitchen är ett fantastiskt verktyg för att tidigt involvera barnen i matlagningen, vilket gynnar hela familjen – vare sig det gäller att hjälpa barn att bli mer självständiga i köket, dela på familjebördan, skapa gemensamma matlagningsupplevelser eller helt enkelt förvandla skärmtid till något mer kreativt." 

"Carrot Kitchen är en spännande investering inom ed-tech med många potentiella synergier med Paulig", fortsätter Marika King. "Bakom appen finns ett erfaret team med en stark kombination av entreprenörskap, varumärkesprofilering, spel och finsk pedagogik i världsklass. Vi ser verkligen fram emot att arbeta med dem." 

  

Pedagogisk och inspirerande matlagningsapp för barn  

Appen Carrot Kitchen vägleder användaren genom matlagningsprocessen steg för steg med interaktiva videor, röstinstruktioner och guider i hur olika köksredskap används. Appen är utvecklad på ett spelliknande sätt med flera element såsom poäng och belöningssystem som håller barnen engagerade. Barn kan också bjuda in sina vänner att laga mat med dem. Många av recepten är klassiska barnfavoriter.  

"Vi ser PINC och Paulig som den perfekta investeraren tack vare våra gemensamma värderingar och goda möjligheter till synergieffekter," säger Olli Freese, vd på Carrot Revolution. "Vi är mycket glada över att nu samarbeta tätare med PINC, teamet har på kort tid bidragit med stora värden. Med investeringen kan vi verkligen ta utvecklingen av appen till nästa nivå och skala upp internationellt."  

Paulig leder finansieringsrundan med cirka 0,5 miljoner EUR. De andra investerarna är Aristo-Invest Oy och TukkuHeino Oy. 

  

PINC i korthet  

PINC är Pauligs riskkapitalgren för tidiga investeringar i startup-företag inom och runt framtidens mat. Målsättningen för PINC är att hjälpa Paulig att förnya sig och växa samt att bidra till en smakrikare, hälsosammare och mer hållbar planet.   

https://www.pauliggroup.com/pinc/  
   

Carrot Revolution i korthet  

Carrot Revolution är ett finskt startup-företag som grundades 2017 med visionen att bli världens mest kreativa, effektfulla och hälsoinriktade matlagningsvarumärke för barn. Carrot Revolutions grundare är CEO Olli Freese, CMO/CXO Piritta Koivisto och CPO Emmi Kuusikko. Företaget har sju medarbetare och är baserade i Maria01:s start-up community. 

https://carrotkitchen.com/en 
 

Aristo-invest 

Aristo-Invest är ett family office för CapMans grundaren Ari Tolppanen. 

 

Tukku-Heino 

TukkuHeino Oy är ett över 120 år gammalt moderbolag i Heino Group som leds av den finska familjen Heino. 


*Källor: 
 

Alm, S., Olsen, S. O., & Honkanen, P. (2015). The role of family communication and parents' feeding practices in children's food preferences. Appetite, 89, 112-121.  

Lavelle, F., Spence, M., Hollywood, L., McGowan, L., Surgenor, D., McCloat, A., ... & Dean, M. (2016). Learning cooking skills at different ages: a cross-sectional study. International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, 13(1), 1-11.  

Muzaffar, H., Metcalfe, J. J., & Fiese, B. (2018). Narrative review of culinary interventions with children in schools to promote healthy eating: directions for future research and practice. Current developments in nutrition, 2(6), nzy016.  

Radtke, T., Liszewska, N., Horodyska, K., Boberska, M., Schenkel, K., & Luszczynska, A. (2019). Cooking together: The IKEA effect on family vegetable intake. British journal of health psychology, 24(4), 896-912.  

Van der Horst, K., Ferrage, A., & Rytz, A. (2014). Involving children in meal preparation. Effects on food intake. Appetite, 79, 18-24.  

Pearson, N., Biddle, S. J., & Gorely, T. (2009). Family correlates of fruit and vegetable consumption in children and adolescents: a systematic review. Public health nutrition, 12(2), 267-283.  

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18559129/ 

  

 

För ytterligare information, kontakta:

Piia Puska  

Communications Manager  

Tel. +358 407386086  

Email: piia.puska@paulig.com 

 

Ladda ner högupplösta bilder