11.1.2024 Meddelande
Tex Mex-sortimentet från Paulig-ägda Santa Maria är synonymt med tacos i Sverige. Nu samlar giganten sitt street food-sortiment och lanserar en spännande nyhet gjord på vit majs, en tortilla med autentiska smaker från Mexiko.

I början av 2024 lanseras Santa Maria White Corn Tortilla, gjord med vit majs och inspirerad av autentiska smaker från Mexiko. Dessa små, mjuka tortillabröd erbjuder den karakteristiska mexikanska majssmaken med en lenare konsistens än de traditionella tortillorna av gul majs.

Den spännande nyheten kommer att ingå i The Collection, som inkluderar produkter perfekta för ”street style tacos”. När du samlar vänner och familj för en klassisk tacomiddag med runtskickande av skålar, samtal och skratt kan du med produkterna i The Collection enkelt addera nya spännande inslag.

Servera förslagsvis en street style bifftaco med karamelliserad lök och smulad salladsost, silverlök och koriander i den nya, mjuka majstortillan. Eller en kycklingtaco med krämig majs- och chilifyllning som gör sig perfekt i den mjuka och lena majstortillan.

Utöver nyheten innefattar Santa Marias The Collection: Chickpea Tortilla Chips, Tortilla Corn & Wheat, Spice Paste Chicken Tacos, Spice Paste Beef Tacos, Lime & Jalapeño Mayo, Peach & Chili Salsa, Tomatillo Salsa och Taqueria Salsa.
 

PRODUKTFAKTA

Santa Maria White Corn Tortilla
8-pack, vikt 208 g

Små och mjuka tortillabröd bakade med vit majs. Tillagas enkelt i mikron på ca 40-60 sekunder eller i stekpanna och redo att fyllas och toppas med dina favorittillbehör.
 

RECEPT


Bifftaco i majstortilla med karamelliserad lök

En spännande bifftaco med ljuvlig karamelliserad lök i en mjuk och len majstortilla. Ett riktigt gott tillskott till den klassiska tacomiddagen.

Ingredienser:
Antal portioner: 4

1 paket Santa Maria White Corn Tortilla

500 g biff

1 påse Santa Maria Spice Paste Beef Tacos
1 msk olja, till stekning
2 gula lökar, tunt skivade
2 msk smör
1 tsk socker

Tillbehör:
1 paket mjuk salladsost, 120g
1 silverlök, fint hackad
1 kruka koriander, hackad
1 flaska Santa Maria Taqueria Salsa

Gör så här:

  • Hetta upp en stekpanna med olja, torka av biffarna och stek på hög värme i oljan, ca 1,5 minuter på varje sida, beroende på tjocklek.
  • Lägg biffarna på en skärbräda och låt dem vila.
  • Stek löken i smör på medelhög värme i en mindre panna eller tjockbottnad kastrull.
  • Löken ska bli riktigt gyllenbrun och mjuk. Häll på socker som får karamellisera med i löken.

Förbered resten av tillbehören:

  • Hacka silverlök och koriander.
  • Smula salladsosten.
  • Värm White Corn Tortillas enligt instruktionen på paketet, håll dem varma i en ren handduk.
  • Skiva biffen i tunna strimlor.
  • Hetta upp stekpannan, lägg tillbaka köttet och häll på Spice Paste Beef Tacos. Rör om ordentligt, värm ca 1 minut.
  • Montera tacon, börja med lök i botten av tortillabrödet, lägg på kött, salladsost, toppa med Taqueria Salsa och garnera med silverlök & koriander.
  • Sätt ugnen på 200⁰C
  • Lägg kycklingen i en ugnssäker form, blanda Spice Paste Chicken Tacos med vatten och blanda med kycklingen, tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
  • Rosta majs i en torr panna tills den får lite färg, tillsätt grädde, chiliflakes och salt. Låt koka på svag värme tills det blir krämigt.
  • Skär rödlöken i tunna skivor. Snabb-pickla rödlök genom att blanda salt, socker och vinäger i en liten skål, tillsätt den tunt skurna rödlöken och låt stå cirka 15 minuter innan servering.
  • Halvera körsbärstomater och strimla salladen.
  • Ta ut kycklingen från ugnen och dra isär den med två gafflar, blanda ihop den trådiga kycklingen med såsen som blir i ugnsformen.
  • Värm tortillan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera tortillan tillsammans med kycklingen, majsröran, sallad, tomat, picklad rödlök, riven ost, chunky salsa och koriander.

Tips: Gör rätten vegetarisk genom att byta ut köttet mot 700 g svamp. Stek på samma sätt men under längre tid. Tillsätt Spice Paste Beef Tacos när svampen är klar.


Kycklingtaco med krämig majsfyllning

En härlig kycklingtaco med inspiration från streetfood och smak av Mexiko. Ett gott och enkelt sätt att addera nya spännande inslag på tacobordet.

Ingredienser
Antal portioner: 4

1 paket Santa Maria White Corn Tortillas

500 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
1 påse Santa Maria Spice Paste Chicken Tacos
1 msk naturell olja
1 dl vatten

Krämig majs & chilifyllning:
1 burk majs, ca 150g
1 ½ dl grädde

½ tsk Santa Maria Red Hot Chili Flakes

½ tsk salt

Snabbpicklad rödlök:
1 rödlök
½ tsk salt

1 tsk socker
2 msk vinäger

Sallad & tillbehör:
1 ask körsbärstomater
1 romansallad

1 burk Santa Maria Chunky Salsa Medium
100 g riven ost

1 kruka koriander

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200⁰C
  • Lägg kycklingen i en ugnssäker form, blanda Spice Paste Chicken Tacos med vatten och blanda med kycklingen, tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
  • Rosta majs i en torr panna tills den får lite färg, tillsätt grädde, chiliflakes och salt. Låt koka på svag värme tills det blir krämigt.
  • Skär rödlöken i tunna skivor. Snabb-pickla rödlök genom att blanda salt, socker och vinäger i en liten skål, tillsätt den tunt skurna rödlöken och låt stå cirka 15 minuter innan servering.
  • Halvera körsbärstomater och strimla salladen.
  • Ta ut kycklingen från ugnen och dra isär den med två gafflar, blanda ihop den trådiga kycklingen med såsen som blir i ugnsformen.
  • Värm tortillan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera tortillan tillsammans med kycklingen, majsröran, sallad, tomat, picklad rödlök, riven ost, chunky salsa och koriander.

Ladda ner högupplösta bilder