”Livsmedelsindustrin spelar en viktig roll i kampen mot klimatförändringarna. Pauligs ambition är att bli en branschledare inom hållbarhet och inspirera andra att vidta liknande åtgärder”, säger Lea Rankinen, Director Sustainability & Public Affairs på Paulig.
Tidigare har Paulig uppnått certifierad koldioxidneutralitet för tre fabriker baserade i Finland och två i Sverige. Målet är att alla Pauligs tio fabriker ska vara koldioxidneutrala senast 2023.
Byggnadscertifikatet CarbonNeutral® tilldelas av Natural Capital Partners i enlighet med CarbonNeutral Protocol – det ledande globala ramverket för koldioxidneutralitet.
Paulig är ett familjeägt, finskt, livsmedelsföretag som i dag är den ledande tillverkaren av Tex Mex i Europa. Företagets produkter säljs i 70 länder globalt.
Paulig har 120 anställda i Storbritannien och fabriken är baserat i Kingston, Milton Keynes, sedan 2006. Fabriken har fyra automatiserade produktionslinjer som kan producera upp till 2,5 miljoner vetemjöltortillas om dagen och är igång 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Tortillabröden säljs både till detaljhandeln samt restauranger och storkök i olika variationer som vitt, fullkorn, chapati och specialsmaker som spenat och rödbeta.
Många bäckar små
Att göra fabriker koldioxidneutrala är en del av Pauligs hållbarhetsstrategi som sträcker sig fram till 2030 och är baserad på FN:s globala mål för hållbar utveckling. Företaget har valt ut tre fokusområden med följande mål:
- 70 % av Pauligs nettoförsäljning ska komma från produkter och tjänster som främjar människors och planetens hälsa och välbefinnande
- 100 % av råvarorna från högriskområden kommer från hållbara källor som verifierats av externa partners
- 80 % mindre växthusgasutsläpp från egna operationer, 50 % mindre utsläpp i värdekedjan och alla förpackningar kommer att återvinnas och tillverkas av förnyelsebara eller återvunna material
Att göra Milton Keynes-fabriken koldioxidneutral har bidragit väsentligt till klimatmålet – certifieringen minskade Pauligs totala utsläpp med så mycket som 4 procent och tar företaget närmare det övergripande målet.
Enligt Lea Rankinen visar detta hur hållbarhetmål alltid handlar om konkreta åtgärder, stora som små.
”Det här är en mycket viktig milstolpe för vårt företag och fantastiska nyheter för våra kunder i Storbritannien och Irland”, kommenterar Simon Solway, landschef Out of Home (OOH) och detaljhandel, Storbritannien och Irland. ”Kunder vill veta vad vi har för hållbarhetsmeriter, och vi visar gärna allt som vi på Paulig och Santa Maria gör för miljön. Att göra Milton Keynes-fabriken koldioxidneutral utökar våra meriter anmärkningsvärt.”
”På samma sätt som företag och andra organisationer måste börja införa hållbara sätt att bedriva sina verksamheter, vill vi på Paulig också uppmuntra konsumenterna att göra bättre val. Varje liten förändring räknas. När det gäller mat så betyder det inte att offra smak eller bekvämlighet – utbudet av mer hållbara alternativ som smakar fantastiskt blir allt större varje dag”, säger Lea Rankinen.
För mer information, kontakta:
Lea Rankinen, direktör för hållbar utveckling och samhällskontakter, Paulig, +358 41 539 4609, lea.rankinen@paulig.com
Simon J Solway, landschef Out of Home (OOH) och detaljhandel, Storbritannien och Irland, +44 (0)1908 933081, mobil +44 (0)779 5604425, simon.solway@paulig.com