SOS-Lapsikylä auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisää lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Järjestö pyrkii antamaan kaikille lapsille mahdollisuuden elää mahdollisimman tavallista lapsuutta perheessä ja turvallisessa ympäristössä. Tukiperhetoiminnan tavoitteena on tarjota lapsiperheille tarvitsemansa apu mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.
”Tukiperhetarpeen taustalla saattavat olla esimerkiksi vanhempien jaksamiseen liittyvät haasteet, sosiaalisten verkostojen puute tai vaikea elämäntilanne. Tällöin tukiperheeksi voi ryhtyä vakaassa elämäntilanteessa oleva henkilö tai pariskunta, jonka luona lapsi vierailee yleensä yhtenä viikonloppuna kuukaudessa tai erikseen sovitulla tavalla”, SOS-Lapsikylän projektikoordinaattori Johanna Virtanen kertoo.
Myös yritysten tuki on tärkeää, sillä Suomessa tuhannet lapset odottavat tällä hetkellä tukiperhettä.
”Pauligin tuella olemme voimme vauhdittaa ja laajentaa tukiperhetoimintaamme ja järjestää elämyksellisiä kohtaamisia tärkeän aiheen ympärillä: esimerkiksi äitienpäivänä lähiseudun tukiperheet pääsivät nauttimaan Paulig Kulmassa keväisestä brunssista ja tutustumaan Pauligin baristan johdolla kahvin maailmaan. Tänään Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. Paulig Kulmassa järjestetään puolestaan infoilta, jossa kerromme yhdessä vaikuttajien kanssa tukiperhetoimintamahdollisuuksista. Toiveenamme on, että tukiperhetoiminta innostaa mukaan monia uusia perheitä”, Virtanen kertoo.
SOS-Lapsikylän tukiperhetoiminnasta on puhuttu myös Pauligilla.
”Lasten ja nuorten tukeminen on meille erittäin tärkeää ja yhteistyö SOS-Lapsikylän kanssa tiivis osa vastuullisuustyötämme. Ensimmäinen yhteistyövuosi on sujunut hienosti ja olemme iloisia siitä, että voimme olla yhdessä pauligilaisten kanssa mukana rakentamassa hyvinvointia seuraaville sukupolville”, Pauligin konsernijohtaja Rolf Ladau kertoo.
Tehtäväkirjasta väylä toiveiden kertomiseen
Kansainvälinen lapsen oikeuksien päivä juhlistaa tänä vuonna 30-vuotiasta YK:n lapsen oikeuksien sopimusta. Päivän tarkoituksena on herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista.
Päivä merkitsee SOS-Lapsikylän Johanna Virtaselle vuosittaista tilaisuutta kerrata ja arvioida, miten lasten oikeudet toteutuvat kaikessa toiminnassa.
”Meillä SOS-Lapsikylässä lapsen osallisuus on tärkeä teema kaikessa työssämme. Olemme tuottaneet yhdessä tukiperheissä käyvien lasten kanssa tehtäväkirjan, jonka tavoitteena on kertoa tukiperheeseen tulevalle lapselle palvelusta ja tarjota hänelle väylä kertoa tukiperheelle itsestään ja toiveistaan. Meidän aikuisten tehtävänä on auttaa lapsia tekemään heidän maailmansa näkyväksi. Olen ylpeä siitä, että tähän oikeuteen on meillä SOS-Lapsikylässä panostettu”, Virtanen kertoo.
Tutustu SOS-Lapsikylän tukiperhetoimintaan.
Kuvat: SOS-Lapsikylä
20.11.2019