Magdalena Färemo på Paulig känner till hemligheten bakom Tex Mex-matens popularitet: den smakar gott, är mångsidig och har en unik förmåga att skapa en avslappnad och trevlig atmosfär. ”Efter en stressig arbetsvecka ser man i Sverige fram emot tacofredag. Då samlas familjer och vänner och njuter av Tex Mex-bordets läckerheter.”
Ingen känner bättre till hemligheten bakom Tex Mex-matens popularitet än Magdalena Färemo, Knowledge & Insights Director på Paulig. Vi ställde några Tex Mex-frågor till Magdalena.
Vilka trender ser du för tillfället vad det gäller Tex Mex?
”Något man kan se på restaurangernas menyer överallt i världen är trenden med allt mer exotiska tacos – ofta fyllda med olika sorters nya proteinkällor eller med vegetariska alternativ och serveras med goda såser.”
Vad är hemligheten bakom Tex Mex-matens popularitet?
”Det finns många orsaker. Först och främst är den lätt och snabb att tillreda. Dessutom kan var och en själv välja och plocka åt sig de ingredienser man tycker att är godast. Den är även en mycket social måltidsform; det är roligt att äta Tex Mex. Viktigast är ändå smaken. Tex Mex är jättegott och består av många olika smaker. Enchiladas, kryddiga fajitas, mjuka quesadillos och krispiga tacos är svåra att motstå.”
”Tex Mex-maten har en unik förmåga att skapa en fantastisk stämning och att inspirera livliga diskussioner.”
Varför är Tex Mex en favorit främst bland unga och barnfamiljer?
”När barn äter Tex Mex lägger de frivilligt gärna till rikligt med grönsaker, utan att klaga. Därför är Tex Mex ett hälsosamt alternativ. Tex Mex passar bra för familjemåltider, den tar i beaktande allas önskemål och var och en kan själv komponera sina portioner. Den uppfyller många olika önskemål, behov och dieter.”
Hur viktiga tycker du själv att de gemensamma måltiderna med familjen är?
”För mig är familjens gemensamma måltider jätteviktiga. I dagens hektiska liv hör måltiderna till de få stunder då hela familjen kan sitta tillsammans till bords och umgås med varandra utan avbrott av mobiltelefoner eller annat.”
Vilken Tex Mex-mat är din egen favorit?
”Jag har så många olika favoriter. Men om man ska välja en väljer jag en krispig fisk-taco, fylld med guacamole, söt picklad rödlök, mangosalsa och en het chilimajonäs.”
Magdalena Färemo
- Arbete: Knowledge & Insights Director vid Paulig
- Karriär: Magdalena har 25 års karriär som strategi-, varumärkes- och affärsverksamhetsutvecklare. Hon har arbetat i över tio år som chef med olika marknadsförings- och utvecklingsuppgifter på Santa Maria och Paulig. Innan Paulig arbetade Magdalena på Unilever.
- Hobbies: Golf, musik, fotboll
- Motto: Skjut inte upp till morgondagen det du kan göra idag!