11.7.2018 Artikkeli

Miten me maistamme –jaksossa Maku Kielellä –podcast on kirjaimellisesti kielellä maistettavien makujen maailmassa. Vieraana on kaksi asiantuntijaa, joiden työväline on makuaisti.

Helsingin yliopiston lehtori Antti Knaapila elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolta tutkii makuja ammatikseen. Knaapilan erikoisala on aistinvarainen tutkimus. Mitä se tarkoittaa? Entä miten ihminen kalibroidaan? 

Pauligin päämaistaja Marja Touri maistelee päivässä noin 300 kahvinäytettä. Marja kertoo, kuinka maistajan työhön harjaannutaan vuosien saatossa. Maistaja rakentaa muistiinsa makupankkia maistojen kautta. Maistajan ammattitaitoon kuuluu myös olla myös verbaalinen. Kuinka sitten makusanavarastoa harjoitellaan?

Jaa oma unelmiesi ruokamatka tai -elämys ja voita Pauligin makuja!

Haluamme Pauligilla kuulla myös sinun tutkimusmatkastasi makujen maailmaan! Osallistu Twitterissä 1.8.2018 mennessä aihetunnisteella #makukielellä. Arvomme kaikkien vastaajien kesken kolmelle henkilölle kassillisen Pauligin tuotteita maanantaina 6.8.2018. Tutustu arvonnan sääntöihin.

Tutkimusmatka makujen maailmaan jatkuu kesän aikana

Kesälomalla voi herkuttelun lomassa nauttia makuja kaikilla aisteilla. Julkaisemme uuden Maku Kielellä-podcast-jakson joka keskiviikko 20.6. - 1.8. välisenä aikana. Maku Kielellä -sarjassa keskustellaan ruuan tulevaisuudesta, tarkastellaan makuja eri näkökulmista ja pureudutaan makukäsitteeseen alan asiantuntijoiden johdolla. Jaksoissa kuullaan vieraina makuasiantuntijoita sekä muita mausta hurmaantuneita, ja sarjan juontaa kokki ja keittokirjailija Meri-Tuuli Väntsi.

Pysy Pauligin SoundCloud-kanavalla!